Vtisi udeležencev osnovnega izobraževanja

VTISI UDELEŽENCEV OSNOVNEGA IZOBRAŽEVANJA V IZVEDBI DRUŠTVA MEDIATORJEV SLOVENIJE IZ ANONIMNIH ANKETNIH LISTOV NA KONCU IZOBRAŽEVANJA

 2019

"Delavnica se mi je zdela zelo koristna in bi jo priporočila vsakomur, ki mu je v interesu mirno reševanje sporov- tako na sodiščlu kot kjerkoli drugje, na primer v službi. Všeč mi je bilo, da so bili predstavljeni tako psihološki kot pravni vidiki. Tudi organizacijsko je vse potekalo odlično! Z izobraževanja odhajam pozitivno in z veliko nove energije."

"Pohvalila bi prav se predavatelje, da so dobri trenerji. Znajo vzpostaviti stik, so zelo dobro strokovno podkovani, delajo veliko vaj. Izobraževanje v celoti je dobro strukturirano."

"Veliko praktičnih primerov in veliko vaj, da lahko slušatelj dobi občutek kako to izgleda v praksi. Koristna sta se mi zdela oba filma, ki smo si ju ogledali."

2018

"Všeč mi je bila pestrost predavateljev. Vsak predavatelj je imel svojo specifiko in lahko sem kot posameznik ugotovila, katera tehnika oz. način mi je najbolj blizu."

"Praktična uporabnost izobraževanja, tako praktični primeri, kot pri soočanju z vsemi izzivi. Zelo strokovni predavatelji, od katerih lahko posameznik odnese veliko znanja in izkušenj."

"Presenetila me je količina znanja, ki smo jo prejeli v tako kratkem času. Všeč mi je bilo, da smo teoretično znanje lahko preizkusili v praksi, na vajah in s tem utrdili in si tudi bolje razložili teorijo. Prava kombinacija teorije in vaj."

 2017

"Zelo dobro se mi je zdelo, da so bila predavanja v veliki meri usmerjena predvsem na praktično izvedbo skozi igre vlog. Koristno, poučno in zabavno."

"Izobraževanje je namenjeno praktični uporabi novo pridobljenih znanj, ni le teoretično izhodišče za neka nadaljna usposabljanja. Predavatelji ne predavajo z distanco, ampak dajo vedeti, da te izobražujejo zato, da se jim pridružiš na isti ravni kot kolega."

"Čestitam snovalcem programa. Kljub napornemu urniku je bilo zanimivo, razgibano in predvsem koristno. Motivacija udeležencev ves čas in s strani vseh predavateljev je neprecenljiva, kakor tudi dostopnost."

2016

"Izjemno strokovno izvedena predavanja. V kratkem času si lahko pridobimo veliko znanja ( teoretičnega in praktičnega), ker je enakovredno razporejen teoretični in praktični del."                                                                                                             

"Presenetila me je strokovnost predavateljev. Zelo dobro se mi zdi, da imajo vsi predavatelji veliko izkušenj na področju mediacije."

"Visoko strokovni predavatelji, odlično povezovanje s praktičnimi primeri, aktivno vključevanje v diskusijo in pozivanje udeležencev. Simulacija konkretnih primerov mediacije!" 

2015                                                                                                                      

"Vidijo se izkušnje in teoretska podlaga. Čuti se predanost tej dejavnosti in željo po rešitvi sporov. Še tako naprej!"                                                                                                                                                     

"Vsi predavatelji so bili dobro teoretično pripravljeni, odlični primeri iz prakse, zanimiva in strokovna predavanja, občutita se predanost ideji reševanja konflikta z mediacijo, občutek za ljudi, vrhunsko izobraževanje."              

"Izjemno sem pozitivno presenečen in absolutno zadovoljen z izobraževanjem. Nisem pričakoval tako kvalitetne izvedbe, še manj svojega izjemno pozitivnega odnosa do mediacije. Kapo dol- kar pa se tiče znanja - razumem! Res razumem mediacijo."                                     

"Predanost vseh predavateljev; resen pristop ( držanje urnika, nič zamujanja,..); praktično delo; primerjava s prakso, kompetentni predavatelji; intenziteta; nismo počivali in to je prav!"