Spoštovani, vljudno vas vabimo na

NADALJEVALNO IZOBRAŽEVANJE ZA MEDIATORJE V DRUŽINSKIH SPORIH

Izobraževanje bo potekalo v dveh modulih »v živo« na lokaciji Grablovičeva ulica v Ljubljani.
Predavatelji:
- dr. Polona Matjan Štuhec,
- Katarina Parazajda,
- Simona Frumen in
- mag. Gordana Ristin

PROGRAM IZOBRAŽEVANJA

1. Modul dne 01.06.2023 od 16.00 – 19.00
- Dr. Polona Matjan Štuhec: NASILJE V RELACIJSKI TRAVMI IN RAZVOJ NASILNE OSEBNOSTI

2. Modul dne 02.06. 2023 od 16.00 – 19.00
- Igra vlog s skritimi navodili za stranke (2 uri) in analiza ( priprava na družinsko mediacijo) vodita mag. Gordana Ristin in Simona Frumen
- Katarina Parazajda: SKUPNO STARŠEVSTVO PO DRUŽINSKEM ZAKONIK
U.

Prijavite se lahko na posamezen modul ali oba modula.
CENA:
Cena za člane DMS ( ki imajo plačane zapadle članarine):
1. Modul : 90,00 €
2. Modul: 90,00 €
Prijava na oba modula ( oba dneva) 150,00 €

Cena za nečlane DMS ( in člane DMS, ki nimajo plačanih zapadlih članarin) :
1. Modul : 117,00 €
2. Modul: 117,00 €
Prijava na oba modula ( oba dneva) 195,00 €
DMS ni zavezanec za DDV.
Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi na nadaljevalnem izobraževanju za mediatorje v obsegu 4 oziroma 8 pedagoških ur.
Prijave sprejemamo na mail Društva mediatorjev Slovenije Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na spletni prijavnici spodaj.. Na mestu, kje je rubrika življenjepis navedite, na kateri modul se prijavljate.

Dr. Polona Matjan Štuhec, specialistka klinične psihologije, psihoterapevtka, skupinska analitičarka, supervizorka in terapevtka za učno analizo.
Enopredmetno psihologijo je študirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 1978 diplomirala. Zanimanje za klinično psihologijo jo je peljalo sprva v pravosodje, kasneje pa v zdravstvo, kjer je leta 1985 opravila specialistični izpit iz klinične psihologije in se zaposlila v Zdravstvenem domu Domžale. V zdravstvu je opravila tudi usposabljanje iz psihoterapije, kjer je 1992 prejela naziv psihoterapevtka in supervizorka za psihoterapijo. V letu 1995 je zaključila diplomski študij iz skupinske analize pri Londonskem inštitutu za skupinsko analizo, v letu 2005 pa si pridobila še Evropski certifikat iz psihoterapije pri Evropskem združenju psiholoških asociacij. Na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani se je zaposlila leta 1993, kjer je bila do oktobra 2011 zaposlena za polovični delovni čas. Leta 2002 je doktorirala.
Od leta 1990 do 1995 je bila predsednica Društva psihologov Slovenije, kjer je začela postopek za pripravo zakona o psihološki dejavnosti. Bila je tudi članica Komisije za pripravo zakona o psihoterapiji pri Ministrstvu za zdravje Republike Slovenije. Trenutno jepredsednica Komisije za etiko Zbornice kliničnih psihologov Slovenije.
Od 1993 do 2010 je bila članica StandingCommitteeofEthics pri EFPA, nekaj časa tudi predsednica Komisije za etiko pri Društvu psihologov Slovenije in na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete.
Predava na domačih in tujih strokovnih seminarjih in objavila je številne članke v domačih in tujih znanstvenih in strokovnih publikacijah.
Leta 2019 se je upokojila, tako da v manjšem obsegu dela v ambulanti, pretežno pa poučuje in usposablja na področju klinične psihologije in razvojne analitične psihoterapije.

Mag. Gordana Ristin, višja sodnica svetnica, Vodja Oddelka za ARS pri Višjem sodišču v Ljubljani. Mediatorka od 2001. leta. Osnovno izobraževanje za mediatorje v Bostonu, ZDA 2001. Nadaljevalno izobraževanje za mediacijo v družinskih sporih, za mediacijo v gospodarskih sporih, izobraževanje za trenerje Phare programu v Ljubljani in v Bristolu (ADR Group). V letih 2000-2006 opravila izobraževanje za svetovalko po psihoterapevtski metodi transakcijske analize. Od 2001 do sedaj aktivno mediira v programih sodišč. V letu 2008 sodelovala v uspešni okolje varstveni mediaciji Tenetiše. Članica upravnih odborov v EMNI in članica GEMME. Od 2006 do 2011 prva predsednica Društva mediatorjev Slovenije, sedaj častna predsednica. Predsednica strokovnega sveta EMNI Conference Bratislava 2013 in prejela nagrado EMNI za strokovnost. Leta 2010 in 2014 predavala na ABA ADR Conference v ZDA. Avtorica številnih strokovnih člankov o mediaciji, zavarovalnem pravu in urednica in soavtorica knjige: Mediacija v teoriji in praksi (Društvo mediatorjev Slovenije, Ljubljana, 2011) in Komentar zakona o obveznih zavarovanjih v prometu (SZZ, Ljubljana, 2006). Magistrirala na PF v Ljubljani z nalogo: Mediacija v odškodninskih in zavarovalnih sporih. Predava o ARS na Evropski pravni fakulteti V Ljubljani.

Simona Frumen
Pravnica in od 2005 aktivna mediatorka na Okrožnem sodišču, več okrajnih sodiščih in od 2021 tudi na Višjem sodišču v Ljubljani. Mediacije izvaja tudi pred in po sodnem postopku. Vodi izobraževanja za mediatorje in kot trener sodeluje pri usposabljanju mediatorjev z Društvom mediatorjev Slovenije in Skupnostjo Centrov za socialno delo. Svetuje s področja conflict managementa in timom ali pos-ameznikom svetuje kako v dani situaciji bolje sodelovati s konstruktivno komunikacijo.
Z izvajanjem online mediacij ima večletne izkušnje, tudi v mednarodnem okolju. Trening za online mediatorje je Simona že večkrat uspešno izpeljala in udeleženci so z njim izredno zadovoljni, saj so izgubili strah in pridobili kompetence za samostojno vodenje online mediacij.


Katarina Parazajda, višja sodnica svetnica,Višje sodišče v Ljubljani

 

NADALJEVALNO IZOBRAŽEVANJE ZA MEDIATORJE V DRUŽINSKIH SPORIH

Če je plačnik podjetje/organizacija, obvezno vpišite celoten naslov in DŠ, ter označite ali je plačnik zavezanec za DDV.
Oddajte kratek življenjepis ali naložite datoteko.
Ni izbrane datoteke

 

Prijavnica na izobraževanje

NADALJEVALNO IZOBRAŽEVANJE ZA MEDIATORJE V DRUŽINSKIH SPORIH

Če je plačnik podjetje/organizacija, obvezno vpišite celoten naslov in DŠ, ter označite ali je plačnik zavezanec za DDV.
Oddajte kratek življenjepis ali naložite datoteko.
Ni izbrane datoteke